Companii

Valeriu Stoica a obţinut o producţie de vin mai mare cu 30%

Valeriu Stoica. Foto Mihai Dăscălescu

Valeriu Stoica. Foto Mihai Dăscălescu

Autor: Ioana David

09.10.2013, 21:34 1121

Avincis Vinuri, companie la care avocaţii Valeriu Stoica şi Cristiana Irinel Stoica sunt asociaţi majoritari, are anul acesta o producţie de 95.000 de litri de vin, în creştere cu 33% comparativ cu recolta din 2012.

„Anul 2013 a fost un an mai ploios decât 2012, dar fără exces în zona noastră. Asta explică o producţie mai ridicată pe hectar. În plus, producţia noastră a crescut deoarece câteva hectare de vie au intrat pe rod, pentru primul an de producţie“, a spus Ghislain Moritz, oenologul Avincis.

Valeriu Stoica, fost ministru al justiţiei, este fondatorul casei de avocatură Stoica & Asociaţii, alături de Cristi­ana Stoica. Avincis deţine 30 de hectare de vie, la Drăgăşăni (judeţul Vâlcea), regiune care a mai atras şi alţi investitori, cum este cazul guvernatorului BNR Mugur Isărescu, care deţine firma Măr SRL (cu vinurile Casa Isărescu).

Firma Avincis Vinuri SRL a înregistrat în 2012 o cifră de afaceri de 2,3 mil. lei (0,5 mil. euro).

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.10.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO