Companii

Valvis a luat 9,2 mil. € de la BCR pentru Aqua Carpatica

Valvis a luat 9,2 mil. € de la BCR pentru Aqua Carpatica

Jean Valvis este in prezent unul dintre antreprenorii care dispune de lichiditati mari in urma exitului din afacerea LaDorna in 2008

02.02.2010, 23:09 100

Omul de afaceri elvetian de origine greaca Jean Valvis a luat uncredit de 9,2 milioane de euro de la BCR pentru constructia uneifabrici de ape minerale in judetul Suceava, o investitie totala de12,5 mil. euro anuntata in toamna anului trecut de cel care a creatbrandurile Dorna si LaDorna.

"Creditul va avea o perioada de gratie de un an si noua ani derambursare. Constructia fabricii a fost deja demarata din toamnaanului trecut, iar acesti bani vor fi folositi pentru achizitia deutilaje si amenajarea fabricii. Incercam sa finalizam fabrica panala inceputul verii", a declarat Jean Valvis. El a mai spus carestul banilor necesari constructiei fabricii vor proveni din surseproprii. "Perioada de recuperare a investitiei va depinde de vitezacu care aceasta apa se va vinde in strainatate".

Valvis este in prezent unul dintre antreprenorii care dispune delichiditati mari in urma exitului din afacerea LaDorna in 2008 inaprilie, una dintre ultimele mari tranzactii din industriaalimentara romaneasca. El a vandut compania LaDorna catre grupulfrancez Lactalis intr-o tranzactie de peste 80 de milioane deeuro.

Omul de afaceri a anuntat in octombrie anul trecut ca seintoarce in piata apelor minerale cu brandul Aqua Carpatica,decizie venita la opt ani de la vanzarea Dorna Apemin catreCoca-Cola pentru aproximativ 40 de milioane de euro.

Valvis spune ca revine pe piata apelor minerale deoarece este unsegment care are in continuare un potential mare de crestere si incare foarte multe marci de apa minerala sunt sifonate. "In plus,Aqua Carpatica va fi singura apa minerala de lux din Romania".

Fabrica care va produce brandul Aqua Carpatica, situata la 20 dekilometri de Vatra Dornei, judetul Suceava, si la doar cativakilometri departare de unitatea de productie a Dorna, esteconstruita dupa un proiect care va permite in timp triplareacapacitatii de productie. Initial, aceasta va fi de 18.000 desticle pe ora, respectiv 100 mil. de sticle pe an si va aveaaproximativ 40-50 de angajati. Brandul Aqua Carpatica va fi situatpe segmentul premium.

Piata de ape minerale este estimata la 300 mil. euro si estedisputata in prezent de doua branduri detinute de antreprenoriromani (Borsec si Izvorul Minunilor) si de Dorna marca dinportofoliul Coca Cola HBC Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO