Companii

Vânzările de maşini electrice pot ajunge la 100 de unităţi în 2015

Vânzările de maşini electrice pot ajunge la 100 de...

Autor: Bogdan Alecu

15.12.2014, 00:07 566

Piaţa locală a maşinilor electrice este aşteptată să urce puternic în 2015, de la câteva unităţi anual la câteva zeci sau chiar 100 de automobile, pe măsură ce pe acest segment va intra şi Volkswagen. „Pentru maşinile electrice, atât timp cât nu există un sistem de încurajare similar cu cele din Europa de Vest, nu cred că putem vorbi de peste 100 de unităţi anual“, a spus Bogdan Florea, brand manager Volkswagen autoturisme în cadrul Porsche România.

Volkswagen este în discuţii pentru a livra pe piaţa locală prima flotă de maşini electrice în 2015.

„Pentru e-up! am discutat deja cu potenţiali clienţi interesaţi de acest model pentru curierat şi distribuţie în oraşe şi până la sfârşitul anului semnăm primul contract. Va fi o flotă de până în cinci maşini la început“, a spus Bogdan Florea. În primele zece luni ale acestui an s-au livrat oficial în România numai trei maşini electrice din modelul Mitsu­bishi iMiEV.

În prezent singurii constructori care comercializează pe piaţa locală maşini electrice în România sunt Mitsubishi, care vinde modelul iMiEV cu 32.240 de euro cu TVA şi Renault cu utilitara Kangoo şi Twizy, un automobil de mici dimensiuni, cu două locuri.

Planuri pentru „electrificarea“ reţelei din România pentru 2015 a anunţat şi BMW, care are în plan cel puţin şase service-uri pentru modelele electrice în următorii doi ani la nivel naţional.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre planurile Volkswagen pe zona maşinilor electrice ; ce spune Bogdan Florea despre acest segment 

- dezvoltarea infrastructurii 

- evoluţia vânzărilor de maşini hibride şi electrice în acest an ; Vânzările Volkswagen  pe acest segment 

- opinia lui Bogdan Florea despre piaţa auto în general

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO