Companii

Vanzarile de vopsea auto cresc peste asteptari, pentru ca oamenii prefera sa revopseasca decat sa cumpere o masina noua

31.05.2010, 00:00 328

Vanzarile de vopsele auto au crescut anul trecut pe fondulmajorarii numarului de masini intrate in service pentru vopsire,dupa ce piata auto s-a prabusit cu 53%, cu doar 130.000 de masinivandute, revenind la nivelul din 2003. In conditiile in care piatade lacuri si vopsele decorative (destinata constructiilor noi sirenovari) a scazut anul trecut cu circa 20-25%, pana la circa160-170 mil. euro, producatorii locali au fost nevoiti sacompenseze diminuarea vanzarilor de vopsele decorative cu celeindustriale.

Tot mai multi proprietari de automobile au optat pentru revopsireamasinilor proprii fie pentru vanzarea lor, fie pentru ca nu aveaubani de unele noi.
"Am pierdut cam 30% in zona constructiilor de locuinte noi si deaproximativ 15% pe alte segmente de piata. Am compensat insa pepartea de vopsele auto si pe gama deko datorita solicitarilornumeroase de renovari si reabilitari de locuinte", spune AchilleBardelli, directorul general executiv al grupuluiPolicolor-Orgachim, unul dintre principalii producatori de vopseledin Romania. El nu a precizat insa cu cat au crescut vanzarilecompaniei pe segmentul de vopsele auto.

Policolor si-a mutat in ultimii ani aproape integral toatefacilitatile de productie din Romania in Bulgaria, in afara deproductia de vopsele pentru industria auto.
"Unul din produsele care a inregistrat vanzari bune in 2009 a fostKlar Professional, dedicate revopsirii automobilelor. Deoarece ascazut numarul de automobile noi vandute, atelierele de reparatiiau primit mult mai multe solicitari de revopsiri pentru masini.Gama de vopsele dedicate constructiilor noi a fost cea care a avutde suferit insa am compensat cu rezultate mai bune pe divizia deretail, renovarile si reamenajarile fiind tendintele momentului",afirma Bardelli.

Policolor Orgachim a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 70mil. euro, din care circa 75% este realizat in Romania,echivalentul a 52 mil. euro.
Un alt producator de vopsele auto este compania Kober dinPiatra-Neamt, cu afaceri anuale de 43 mil. euro, care nu a oferitinsa detalii referitoare la evolutia vanzarilor din acestsector.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO