Vânzările fabricii de prelucrare a lemnului Kastamonu din Reghin au crescut cu 8% în primul semestru din 2017, la 80 mil. euro

17 iul 2017 Autor: Laurentiu Cotu

Compania Kastamonu România (fosta Prolemn) din Reghin, controlată de firma Kastamonu Entegre, unul din­tre cei mai importanţi jucători din do­meniul prelucrării lemnului din Tur­cia, a avut în primul semestru o cifră de afaceri de 80,3 mil. euro, în creştere cu 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului tre­­cut. Compania estimează pentru a­nul în curs afaceri totale de 160 mil. euro.

„Cel mai important proiect din primul semestru a fost extinderea colecţiei de PAL melaminat cu încă 20 de decoruri şi trei noi structuri. Mo­mentan utilajele noastre funcţio­nează la capacitate nominală, însă până la finalul anului avem în plan instalarea celei de-a treia linii de melaminare, care ne va oferi o mai mare flexibilitate şi ne va ajuta să onorăm comenzile într-un timp mai scurt“, au declarat pentru ZF Transilvania oficialii companiei Kastamonu România.

În fabrica Kastamonu de la Reghin sunt produse plăci de tip HDF (plăci fibrolemnoase de înaltă densitate), foi de uşi, PAL (plăci din aşchii de lemn) brut şi PAL melaminat, dar şi blaturi de bucătărie, clienţii companiei fiind reţelele de bricolaj, producătorii de mobilă, distribuitorii de materiale şi accesorii pentru industria mobilei. Compania livrează la export pentru pieţele din Turcia, Ucraina, Franţa, dar şi din ţările din nordul Africii, produsele fabricate la Reghin fiind exportate în peste 30 de ţări, conform unor infor­maţii furnizate anterior de companie.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.07.2017

 
Cuvinte cheie:
fabrica
, prelucrarea lemnului
, Kastamonu
, Reghin
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide