Companii

Vânzările fabricii de prelucrare a lemnului Kastamonu din Reghin au crescut cu 8% în primul semestru din 2017, la 80 mil. euro

Vânzările fabricii de prelucrare a lemnului Kastamonu...

Autor: Laurentiu Cotu

17.07.2017, 00:05 232

Compania Kastamonu România (fosta Prolemn) din Reghin, controlată de firma Kastamonu Entegre, unul din­tre cei mai importanţi jucători din do­meniul prelucrării lemnului din Tur­cia, a avut în primul semestru o cifră de afaceri de 80,3 mil. euro, în creştere cu 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului tre­­cut. Compania estimează pentru a­nul în curs afaceri totale de 160 mil. euro.

„Cel mai important proiect din primul semestru a fost extinderea colecţiei de PAL melaminat cu încă 20 de decoruri şi trei noi structuri. Mo­mentan utilajele noastre funcţio­nează la capacitate nominală, însă până la finalul anului avem în plan instalarea celei de-a treia linii de melaminare, care ne va oferi o mai mare flexibilitate şi ne va ajuta să onorăm comenzile într-un timp mai scurt“, au declarat pentru ZF Transilvania oficialii companiei Kastamonu România.

În fabrica Kastamonu de la Reghin sunt produse plăci de tip HDF (plăci fibrolemnoase de înaltă densitate), foi de uşi, PAL (plăci din aşchii de lemn) brut şi PAL melaminat, dar şi blaturi de bucătărie, clienţii companiei fiind reţelele de bricolaj, producătorii de mobilă, distribuitorii de materiale şi accesorii pentru industria mobilei. Compania livrează la export pentru pieţele din Turcia, Ucraina, Franţa, dar şi din ţările din nordul Africii, produsele fabricate la Reghin fiind exportate în peste 30 de ţări, conform unor infor­maţii furnizate anterior de companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO