Companii

Vânzările Farmaceutica Remedia au urcat uşor în primele nouă luni, la 175,5 mil. lei

Vânzările Farmaceutica Remedia au urcat uşor în...

Autor: Ioana Tudor

30.10.2014, 19:21 159

Distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia (simbol bursier RMAH) a încheiat primele nouă luni ale anului cu vânzări nete de 175,5 milioane de lei, în urcare cu 0,7% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Profitul brut al companiei a crescut cu 41%, la 2,4 milioane de lei.

„Costurile operaţionale s-au diminuat într-un ritm mai mare decât veniturile operaţionale cu impact pozitiv asupra profitabilităţii societăţii. Un impact pozitiv asupra profitabilităţii a avut-o şi schimbarea mixului de produse vândute, crescând ponderea vânzărilor cu marjă mai mare”, potrivit unui raport publicat pe site-ul companiei.

Titlurile Farmaceutica Remedia au închis şedinţa bursieră de astăzi în stagnare, la preţul de 0,23 lei/unitate, după ce au scăzut cu peste 13% în sedinţa bursieră precedentă. La această referinţă, distribuitorul de medicamente are o capitalizare bursieră de 24,4 milioane de lei.

Potrivit celor mai recente raportări, preşedintele Consiliului de Administraţie, Valentin Norbert Ţăruş, deţine 66,5% din capitalul social al Farmaceutica Remedia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO