Companii

Vânzările limuzinelor mari s-au dublat la începutul anului

Vânzările limuzinelor mari s-au dublat la începutul anului

Autor: Bogdan Alecu

22.03.2011, 23:52 26

Vânzările limuzinelor de clasă mare, al căror preţ porneşte dela 40.000 de euro, s-au majorat cu aproape 90% în primele două lunifaţă de perioada similară a anului trecut, potrivit statisticilorAsociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA),la aproape 100 de maşini.

Cel mai bine vândut model a fost noul Audi A6 (foto), cu circa 30de unităţi, al cărui preţ porneşte de la 42.300 de euro cu TVAinclusă. Pe locul secund se află Mercedes-Benz E-Klasse, cu puţinpeste 20 de maşini, de aproape trei ori mai mult decât în perioadasimilară a anului trecut.

În cazul limuzinelor de lux, cele care au preţuri de peste80.000 de euro, piaţa a s-a apreciat cu 25% în primele două luni,la 15 unităţi cu o valoare totală de peste 1,5 mil. euro. Cea maibine vândută limuzină de lux a fost BMW Seria 7, cu şase unităţi,urmată de Audi A8, cu cinci. Mercedes-Benz a cedat locul al treileanoului Jaguar XJ, din care s-au vândut două unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO