Companii

Vanzarile Rondocarton Cluj au crescut cu 14%

03.02.2010, 23:09 311

Compania Rondocarton, parte a grupului austriac Rondo Ganahl,care detine fabrici de carton ondulat in Cluj si Targoviste, aincheiat anul 2009 cu o cifra de afaceri de 35 mil. euro, increstere cu 14% fata de anul precedent.

Cresterea veniturilor fost sustinuta si de punerea in functiunea fabricii din Targoviste in urma unei investitii de 38 mil. euro,noua unitate avand o capacitate anuala de productie de 12.000 detone de carton ondulat.

"Anul 2009 s-a incheiat mai bine decat ne asteptam si estimam ocrestere a afacerilor Rondocarton si pentru acest an. Am castigatcateva contracte noi, astfel ca ne asteptam si la o majorare aexportului cu 5%-7% fata de anul trecut. In ceea ce priveste crizafinanciara, aceasta va continua in 2010 si nu vedem o revenire apietei de carton pana cel mai devreme spre finalul anului 2011,inceputul lui 2012"', a declarat Teofil Campean, director generalal Rondocarton.

Aproape 70% din productia Rondocarton este vanduta in Romania,iar restul de 30% merge catre export.

Cei mai importanti clienti ai firmei pe piata interna suntproducatorul de carne de pui Agricola Bacau, firma de bauturiracoritoare European Drinks, producatorul de electrocasnice Arctic,Murfatlar, Unilever (pe partea de alimente) si Procter &Gamble.

Rondocarton detine in Romania doua fabrici de carton ondulat,prima unitate inaugurata fiind cea din localitatea Apahida, judetulCluj, a carei capacitate de productie este de 30.000 de tone decarton ondulat anual. In 2008, Rondocarton a deschis cea de-a douafabrica de carton ondulat, in Targoviste, insa productiapropriu-zisa a fost demarata abia in luna ianuarie a anuluitrecut.

"Intentionam sa investim in 2010 peste un milion de euro inretehnologizare. Nu ne-am propus sa facem disponibilizari", a spusdirectorul general al Rondocarton, companie care are 280 deangajati.

Principalii competitori ai firmei din Cluj sunt RomcartonBucuresti, Dunapack, Ecopack Ghimbav, Vrancart Adjud.

Cine sunt clientii Rondocarton

  • Agricola Bacau
  • European Drinks
  • Arctic
  • Murfatlar
  • Unilever (pe partea de alimente)
  • Procter & Gamble

Sursa: compania

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO