Companii

Vasile Lucuţ, Unicarm: Scăderea TVA ne-a menţinut businessul

Vasile Lucuţ, Unicarm: Scăderea TVA ne-a menţinut...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

09.05.2016, 00:07 1146

Unicarm din Satu Mare, unul dintre cei mai importanţi producători de carne şi lactate, continuă anul acesta investiţiile în agricultură, în depozite de cereale şi magazine în zona de nord a ţării, însă nu ajunge nici în 2016 la Bucureşti, unde nu deţine deocamdată nicio unitate.

„Deschidem 5-10 magazine anul acesta în nordul ţării. Bucureştiul este foarte departe şi este greu să controlezi o afacere la o distanţă aşa mare. Însă, produsele noastre sunt distribuite în toată ţara, inclusiv în Bucureşti“, a declarat pentru ZF Vasile Lucuţ, antreprenorul care a pus bazele producătorului la începutul anilor ’90.

Anul trecut, compania Unicarm a avut o cifră de afaceri de 645 milioane de lei, în scădere cu circa 3% faţă de anul precedent, iar pentru anul acesta producătorul şi-a bugetat un nivel similar al rulajelor.

„Anul 2015 a fost un an bun, s-a redus TVA la alimente şi s-a văzut în consum. Scăderea TVA ne-a ajutat să ne menţinem businessul la un nivel similar cu cel din anul anterior, am avut şi un profit mai bun“, a mai spus antreprenorul, care adaugă că anul acesta a început bine pentru companie. Anul trecut, compania a avut un profit de 29,6 milioane de lei, în creştere cu 15% faţă de anul precedent. Pentru anul 2016, producătorul şi-a bugetat un profit net de 30 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO