Companii

Vast Resources investeşte în dublarea capacităţii de producţie a minei de la Mănăila, Suceava

Vast Resources investeşte în dublarea capacităţii de...

Autor: Andreea Tobias, Tibi Bujdei

22.03.2016, 00:00 492

Potrivit unui comunicat al companiei, lucrările au început încă din luna februarie, iar unul dintre principalele obiective ale companiei este, în acest an, dezvoltarea graduală a celor două mine, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În cazul ambelor proiecte ne propunem să investim în echipamente şi tehnologii noi, dar şi training-uri pentru angajaţi. Astfel de operaţiuni presupun costuri de milioane de dolari şi ne dorim să le implementăm cu ajutorul unor furnizori români. Una dintre politicile companiei nostre este aceea de a utiliza, pe cât posibil, resurse locale”, a declarat Andrew Prelea, preşedinte şi director executiv al Vast Resources.

În cazul minei de la Mănăilă, Vast Resources îşi propune să construiască o instalaţie de flotaţie modernă şi un laborator chiar în apropierea ansamblului minier, care vor permite ca operaţiunile de exploatare să fie optimizate, astfel încât eficienţa acestora să crească, iar costurile de transport să scadă, se arată în comunicat.

Pe de altă parte, Vast Resources precizează că a început şi procesul de modernizare a pompelor de la mina situată în Băiţa Plai, fiind reabilitate, în acelaşi timp, lifturile de acces subteran şi galeriile minei, în paralel cu infrastructura sistemelor de ventilaţie şi electric.

"Siguranţa personalului nostru este una dintre principalele noastre preocupări. Tocmai de aceea, în 2016 vom continua programele de training organizate pentru inginerii noştri minieri, metalurgişti şi geologi. Vom aduce experţi din străinătate care vor lucra alături de echipa noastră din România şi suntem convinşi că ambele echipe vor avea multe de învăţat una de la cealaltă,”, arată Andrew Prelea.

Activitatea companiei de explorare şi exploatare minieră vizează exploatarea de materiale polimetalice, iar investiţiile pe termen lung vor avea în vedere atât întreţinerea şi reabilitarea minelor, cât sprijinirea comunităţilor din apropiere.

Compania Vast Resources a fost fondată în anul 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe şi Africa de Sud. În completarea activităţii din Africa, în mai 2013, Vast Resources şi-a îndreptat atenţia către România, în vederea dezvoltării strategiei de business.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO