Companii

Vedeţi cum va arăta noua clădire de birouri construită de Patriciu pe cel mai scump teren din Capitală, în Piaţa Romană

Patriciu construieşte o clădire de birouri pe cel mai scump teren din Capitală, în Piaţa Romană

Omul de afaceri a schimbat proiectul clădirii după ce a preluat-o

20.07.2010, 00:00 306

Miliardarul Dinu Patriciu, considerat cel mai bogat om deafaceri din România, are în construcţie o clădire de birouriîntr-unul din punctele fierbinţi ale Capitalei, în Piaţa Romană, peun teren care în perioada de boom imobiliar a costat 7.500 deeuro/metrul pătrat.

Patriciu merge contra curentului şi continuă investiţiile înclădiri de birouri, în ciuda faptului că în Bucureşti sunt circa300.000 de metri pătraţi de spaţii goale, dintre care 20.000 demetri pătraţi sunt deţinuţi chiar de către el, dar în zonaPipera-Tunari, mai slab cotată.

"În cinci luni ar trebui să fie gata clădirea. S-a schimbatbeneficiarul, iar noul proprietar a cerut schimbarea planurilor; nui-a plăcut proiectul, faţadele, astfel că a fost nevoie să luămalte autorizaţii", spune unul dintre inginerii de pe şantierulsituat pe bulevardul Dacia, la 50 de metri distanţă de intersecţiade la Romană.

Noul "beneficiar" de care vorbeşte inginerul nu este tocmai nou,în condiţiile în care Patriciu a cumpărat în urmă cu un an şijumătate întregul portofoliu imobiliar deţinut de britanicii de laFabian, printre care se număra şi firma H.I.L. Investiţii &Construcţii, dezvoltatorul proiectului de la Romană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO