Companii

Vel Pitar investeşte într-o nouă fabrică de pâine în Bucureşti

Vel Pitar investeşte într-o nouă fabrică de pâine...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

05.07.2018, 00:07 2282

Producătorul de produse de panificaţie Vel Pitar, controlat de fondul de investiţii Broadhurst, va construi anul acesta o nouă fabrică de pâine în Capitală, după o investiţie de peste 12 milioane de lei.

„Fabrica va fi specializată în produse fără E-uri şi fără conservanţi, iar reţetele tradiţionale şi maiaua vor forma baza acestei investiţii. (…) Noua fabrică va fi localizată în partea de sud a Bucureştiului într-o zonă nerezidenţială“, a declarat pentru ZF Nicolae Şerbănescu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Vel Pitar.

În total, investiţiile Vel Pitar în acest an ajung la 62 de milioane de lei.

Compania Vel Pitar, cea mai mare din sectorul de panificaţie, a terminat anul trecut cu o cifră de afaceri de 396,6 milioane de lei (78 mil. euro), în creştere cu 11% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Pe de altă parte, profitul companiei s-a majorat cu 59%, până la 15,7 milioane de lei.

Românii consumă anual  95 de kilograme de pâine pe cap de locuitor, faţă de 60 de kilograme media la nivelul UE, conform celor mai recente date. Piaţa de panificaţie din România este estimată la 1,8 mld. euro, din care valoarea producţiei interne este în jur de 1,1 mld. euro, potrivit informaţiilor furnizate anterior de către reprezentanţii Vel Pitar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO