Companii

Venitul unui intern poate ajunge la 2.500 de lei net pe lună. „Pentru angajatori, programele de internship sunt aur curat“

Venitul unui intern poate ajunge la 2.500 de lei net pe...

Autor: Mihaela Pascari

24.04.2017, 00:03 1307

Salariul unui student sau absolvent care parcurge un program de internship poate depăşi 2.000 de lei net pe lună pentru un program full time şi ajunge la 800 – 1.000 de lei pentru un program de şase ore, spun angajatorii. De asemenea, peste jumătate dintre cei care parcurg un astfel de program sunt ulterior anga­jaţi de companii. 

„Programele de internship sunt foarte căutate de tineri. Este drumul cel mai sigur spre un job, metoda prin care se poate ajunge la acumularea ex­pe­rienţei pe care o caută toţi anga­jatorii. În ge­neral rămân în orga­ni­zaţie peste 50% dintre interni, con­tea­ză evo­luţia lor şi ne­voile com­paniei“, a afir­mat Oana Bo­tolan Datki, South East Eu­rope mana­ging part­ner în cadrul firmei cu ac­ti­vităţi în do­me­niul re­surselor umane Con­sulteam. Potrivit unui studiu salarial reali­zat de Con­sul­team, sala­riile pentru in­terni au valori care se situează între 2.400 de lei brut (1.700 de lei net) şi 3.500 de lei brut (2.450 de lei net) pe lună.

În acelaşi timp, Raluca Pârvu, bu­siness manager la compania de consul­tanţă în management şi resurse umane BPI Group, precizează că în industria bancară sau în telecom un internship de trei luni poate fi plătit cu un venit cuprins între 800 şi 1.000 de lei net pe lună, pentru şase ore, iar alte companii pot oferi între 500 şi 600 de lei net pe lună, pentru patru ore.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO