Companii

Veniturile Atrium din închirierea Militari Shopping Center au scăzut cu 1,2% în primul semestru

Autor: Marius Oncu

17.08.2011, 00:00 270

Veniturile nete obţinute de Atrium European Real Estate din închirierea parcului de retail Militari Shopping Center din Bucureşti au scăzut cu 1,2% în primul semestru, de la 3,33 mil. euro în ianuarie-iunie anul trecut la 3,29 mil. euro. În intervalul analizat, veniturile brute ale Militari Shopping Center au coborât cu 12,7%, de la 3,97 mil. euro la 3,47 mil. euro.

În termeni comparabili, veniturile nete au scăzut cu 1,8%, iar cele brute cu 12,7%, declinul, cauzat de discounturile acordate unor chiriaşi, fiind parţial compensate de îmbunătăţirea eficienţei, potrivit raportului grupului Atrium. Valoarea de piaţă a Militari Shopping Center a crescut cu 1,3 mil. euro faţă de sfârşitul anului trecut, la 70,4 mil. euro.

Gradul de ocupare la sfârşitul lunii iunie se situa la 99,2% faţă de 98,1% la finele anului trecut. Acţionarul majoritar al Atrium European Real Estate este grupul de investitori israelieni Gazit Globe, care a preluat în 2008 compania, la acea dată Meinl Land, şi a redenumit-o. Grupul operează în mai multe state din regiune, respectiv în România, Cehia, Ungaria, Lituania, Polonia, Rusia, Slovacia, Turcia, Bulgaria, Georgia şi Ucraina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO