Companii

Veronica Savanciuc, Lowe: Economia nu poate creşte cu 5% dacă nu creşte participarea cetăţenilor la piaţa muncii

Veronica Savanciuc, preşe­dinte şi CEO al grupului de comunicare Lowe

Veronica Savanciuc, preşe­dinte şi CEO al grupului de comunicare Lowe

Autor: Cristina Roşca

19.12.2014, 00:06 176
Veronica Savanciuc, preşe­dinte şi CEO al grupului de comunicare Lowe, unul dintre cele mai importante de pe piaţa locală, crede că pentru ca economia României să crească cu minimum 5% anual este necesară absorbţia accelerată a fondurilor europene, creş­terea participării cetăţenilor la piaţa muncii, stoparea evaziunii fiscale, stimu­larea economisirii private într-un mod mai deştept şi simplificarea legislaţiei şi poverii administrative, în special pentru IMM-uri.
 
„Evaziunea fiscală este cea mai mare problemă a României din punctul meu de vedere, care ne împiedică să păşim într-o zonă a normalităţii. Avem o colectare a taxelor care lasă de dorit, chiar în raport cu vecinii noştri bulgari şi o parte a economiei rămâne nefisca­lizată, ceea ce în­seam­nă că statul are mai puţini bani pen­tru in­ves­tiţii“, spune Ve­ronica Sa­van­­ciuc. În acelaşi timp, se adâncesc deficitele la fondurile de asigur­ă­ri sociale şi de sănă­tate, ceea ce împinge sta­tul să impună mai multe taxe pe bu­sinessurile care oricum plătesc, deci ritmul creşterii economice se menţine unul scăzut, adaugă ea.
 
Ziarul Financiar a dat startul pro­iec­tului „România 5%“, prin care mo­bi­lizează clasa de business autohtonă - antreprenori şi companii private - pentru a crea o platformă de relansare economică a României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO