Companii

Vicepreşedintele Rompetrol: Ne bucurăm de petrolul ieftin

Cătălin Dumitru, vicepreşedintele KMG International, fostul Rompetrol

Cătălin Dumitru, vicepreşedintele KMG International, fostul Rompetrol

Autor: Roxana Petrescu

03.02.2015, 00:07 875

Cătălin Dumitru, vicepreşedintele KMG International, fostul grup Rompetrol, crede că ieftinirea barilului de petrol va duce la rezultate operaţionale mai bune la rafinăria Petromidia, cea mai mare unitate de procesare a petrolului din ţară.

Deşi la nivel de cerere piaţa carburanţilor nu va produce surprize anul acesta, continuându-şi cel mai probabil scăderea, Dumitru vorbeşte în schimb despre repornirea unor instalaţii de pe platforma petrochimică de la Năvodari odată cu spaţiul creat în piaţă de închiderea unor rivali. Barilul de petrol trece printr-o uşoară revenire, tranzacţionându-se în prezent peste pragul de 50 de dolari, nivel mult sub maximul anului trecut, de 115 dolari.

„Este o situaţie benefică pentru businessul nostru şi ne bucurăm de ea“, a spus Cătălin Dumitru.

KMG International nu a publicat încă rezultatele pentru anul 2014 pentru rafinăria Petromidia. În primele nouă luni ale anului trecut însă, pierderile operaţionale raportate de companie au fost de peste două ori mai mici faţă de perioada similară din 2013, de 91,7 milioane de lei (21 de milioane de euro). Problema a fost însă pierderea din diferenţele de curs valutar astfel că rezultatul net a fost un minus de 441,7 mil. lei în primele trei trimestre.

Totodată, reprezentantul Rom­petrol mai precizează că firma are terenurile pentru dezvoltarea reţelei de benzinării, dar că investiţiile depind de soluţionarea memorandumului încheiat cu statul român la începutul anului trecut, dar care nu şi-a produs efectele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO