Companii

VIDEO ZF Live. Constantin Căpraru, managing partner la 24Real: Avem câte o cerere pe zi pentru spaţii de restaurante. Unii proprietari caută să plece din centrul vechi

Autor: Alexandru Nanu, Roxana Rosu

24.03.2017, 00:05 722
Cererea pentru spaţii pentru restau­rante este foarte mare în Bucureşti în acest moment, iar zonele potrivite sunt pu­ţine, în condiţiile în care mulţi inves­titori vor să plece din centrul vechi, din cauza clădirilor care nu respectă nor­mele de siguranţă.

„Avem multe cereri, cam una pe zi, pentru spaţii de restaurante. Unii vin din centrul vechi, unde nu vor mai putea funcţiona, şi nu găsim destule spaţii pentru ei“, a spus la ZF Live Constantin Căpraru, managing partner la 24Real.

În prezent, cele mai mari randa­mente de pe piaţa imobiliară sunt asigu­rate de spaţiile comerciale, cu o medie de 15-20% pe an, dacă au o zonă potri­vită, mai ales pe horeca. În acelaşi timp, pe zona de birouri randamentele sunt de 6,5-8,5%, iar pe industrial de 8-10%.

Pe de altă parte, o problemă majoră în Capitală este faptul că mare parte din spaţiile comerciale stradale sunt deţinute de persoane fizice, care sunt încă ancorate în bula imobiliară din anii trecuţi şi cer preţuri prea mari pentru piaţa actuală. Din acest motiv, multe spaţii aflate pe bulevarde principale stau neocupate, un exemplu fiind situaţia de la Piaţa Romană, unde o parte dintre chi­riaşi au renunţat la magazine din zonă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO