Companii

Video ZF Live. Plata opţională a TVA la încasare şi reglementările favorabile holdingului sunt veştile bune în fiscalitate în 2014

Autor: Cătălina Butan,

17.01.2014, 00:05 63
Anul 2014 a adus veşti bune în legislaţia fiscală din România, cele mai notabile fiind plata opţională a TVA la încasare şi regle­mentările favorabile holdingului, a spus la ZF Live Ramona Jurubiţă, tax partner KPMG.
 
Guvernul a decis ca plata taxei pe valoarea adăugată la încasare pentru firmele cu cifra de afaceri până la 500.000 de euro să devină opţională începând cu 1 ianuarie 2014.
 
„Măsura (plata TVA la încasare – n.red.) nu a fost benefică de la început. Mediul de afa­ceri a susţinut pe tot parcursul anului trecut că această măsură a făcut mai rău decât bine atât firmelor mari, cât şi celor mici. Cei mari i-au exclus de pe lista furnizorilor pe cei care aplicau sistemul de TVA la încasare deoarece nu doreau să se încarce administrativ cu urmărirea lor“, a spus Jurubiţă în emisiunea ZF Live de joi 16 ianuarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO