Companii

Viorel Cataramă a angajat 50 de oameni în producţie. Vedeţi aici ce salarii oferă

 Viorel Cataramă a angajat 50 de oameni în producţie. Vedeţi aici ce salarii oferă

Autor: Ioana David

04.09.2011, 17:38 1366

Omul de afaceri Viorel Cataramă, care controlează grupul de firme Elvila, spune că a angajat jumătate dintre oamenii pe care intenţionează să-I angajeze în producţie, restul fiind în curs de recrutare.

Recent, Cataramă a anunţat în iulie că angajează 100 de oameni în producţie, acestea fiind primele recrutări după ce în timpul crizei a renunţat la 500 de oameni, angajările având loc pe fondul creşterii exporturilor.

De la 1 septembrie, Cataramă măreşte cu 7% salariile. Salariul mediu brut în companie este de aproximativ 1.500 de lei (360 de euro).

Cu cei aproximativ 2.000 de oameni pe care îi are, Cataramă este unul dintre cei mai mari angajatori din această industrie. Fabricile din grupul Elvila au ajuns să lucreze la capacitate maximă, iar omul de afaceri spune că a făcut jumătate din angajările anunţate.

Omul de afaceri spune pentru ZF că exportul reprezintă o oportunitate pentru firmele din industria mobilei în acest moment şi dă drept exemplu vânzările externe ale companiei sale care au avut o creştere semnificativă de 19% în primele opt luni ale anului.

"Exporturile sunt rentabile în această perioadă, iar până la sfârşitul anului creşterea va fi de peste 20%", a spus Viorel Cataramă, care a adăugat că sfârşitul de an reprezintă o perioadă foarte bună în această industrie.

În prezent livrările externe ale companiei sunt de aproximativ 35% din totalul afacerilor grupului, care anul trecut au sărit de 100 mil. euro. Cea mai bună piaţă pentru companie este Germania.

Pe de altă parte, afacerile pe piaţa internă şi-au revenit şi au fost pe creştere, susţinute însă de deschiderea de noi magazine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO