Companii

Vor continua reţelele de farmacii să se extindă? Răspunsul la ZF Pharma Summit ’14

Vor continua reţelele de farmacii să se extindă?...

Autor: Ioana David

17.09.2014, 00:02 227

Marius Cherecheş, unul dintre acţionarii reţelei de farmacii Ecofarmacia, concentrată în zona Ardealului, vine la ZF Pharma Summit ’14, eveniment care va avea loc pe 29 şi 30 septembrie. Cherecheş, care are alţi doi parteneri în aceas­tă afacere, a intrat în antreprenoriat după ce a făcut parte din managementul mai multor companii din industria farma.

Marius Cherecheş a fost între 1996 şi 2001 CEO al pro­du­cătorului Pharmatech din Târgu-Mureş, companie dezvoltată de Ioan Radu Pavel (actualul său partener de la Ecofarmacia) şi Mioara Şipoş, a fost apoi chief operating officer al producătorului Terapia, ulterior CEO al PharmaFarm, business development manager al Ozone, iar timp de un an consultant pentru Labormed.

Bazele Ecofarmacia au fost puse în 2010, iar astăzi a ajuns la o reţea de peste 25 de unităţi. Pentru 2014 compania aşteaptă o cifră de afaceri de 15 mil. euro, iar cu acest nivel al businessului este un jucător de talie medie în retailul farma.

Anul 2014 este un an plin de frământări pentru farmacii, care lucrează după noi termene de plată, iar criteriul demografic care acum se aplică (şi care se referă la faptul că numărul de farmacii dintr-un oraş este stabilit prin lege) ar putea să fie desfiinţat. Toţuşi, Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatare publică un proiect prin care propune păstrarea acestui criteriu şi în 2015.

Vor continua reţelele de farmacii să se extindă? Care ar putea fi impactul renunţării la criteriul demografic? Care sunt marjele de profit ale farmaciilor? Reţelele regionale vor continua să câştige teren? Cum arată retailul de medicamente în Europa? Acestea sunt câteva dintre temele de discuţie din prima zi a ZF Pharma Summit ’14.

ZF Pharma Summit ’14 va avea loc pe 29 şi 30 septembrie. Pentru mai multe informaţii vizitaţi pagina evenimentului

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO