Companii

Vulcan Bucureşti a semnat un contract de 10 mil. $ cu compania de petrol a statului Kuweit

Vulcan Bucureşti a semnat un contract de 10 mil. $ cu...

Autor: Roxana Rosu

17.03.2017, 00:04 704

În condiţiile în care Vulcan îşi va îndeplini obligaţiile de producţie şi livrare asumate prin contract, Kuwait Oil Company va mai lansa o nouă comandă de 700 de unităţi de pompare care va acoperi întreaga capacitate de producţie a Vulcan  pe anii 2018 şi 2019.

Producătorul român Vulcan din Capitală, care are ca obiect de activitate producţia generatoarelor de aburi (cu excepţia cazanelor pentru încălzire centrală), a semnat un contract de 10 milioane de dolari pentru livrarea a 270 de unităţi de pompare către Kuwait Oil Company, acesta fiind cel mai mare contract de acest tip din istoria de peste 110 ani a companiei româneşti.

Produsele vor fi livrate companiei de petrol si gaze a statului Kuweit, fondată în 1934, cu o cifră de afaceri de peste 20 de miliarde de dolari şi un profit net de peste 4 miliarde dolari. Kuwait Oil Company are o producţie zilnică de peste 1 milion de barili de ţiţei şi peste 1 mi­liard de metri cubi de gaze (consumul Ro­mâniei pe o lună), se arată într-un comu­nicat al Euro Insol, companie care administrează insolvenţa producă­torului.

Contractul semnat de Vulcan pre­vede livrarea celor 270 de unităţi de pompare până la sfârşitul acestui an. Acesta reprezintă un dublu record pentru Vulcan, pe de-o parte în privinţa numărului de uni­tăţi, care este mai mare decât pro­ducţia totală de unităţi reali­zată de Vulcan din 1990 până azi, şi pe de altă parte în privinţa ter­me­nului de livrare de doar şapte luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO