Companii

Wipro a ajuns la 300 de angajati si mai face 150 de recrutari

01.11.2009, 23:20 339

Filiala locala a Wipro, unul dintre cei mai mari furnizori deservicii de outsourcing si software din India, si-a dublat numarulde angajati in ultimele zece luni, ajungand la 300 de oameni incentrul de Business Process Outsourcing (BPO) din Bucuresti.
"Am crescut intr-o perioada in care lucrurile nu mergeau foartebine. In urmatorul an estimam ca vom mai angaja inca 150 de oamenisi ca ne vom extinde prezenta in Romania. Centrul de BPO dinBucuresti are o pozitie strategica in planurile noastre debusiness", a declarat pentru ZF Ashutosh Vaidya, sefuloperatiunilor de BPO ale Wipro la nivel global, care reunesc peste23.000 de angajati in tari ca Australia, SUA, Brazilia, China,Romania, Filipine si India.
Procesele de BPO se refera la acele procese care nu au functie debaza in companii si care pot fi externalizate. Spre exemplu, unproducator din industria farma poate externaliza activitatile deprocesare a facturilor, cele de HR sau pe cele financiare, pentru ase concentra pe core business, care este reprezentat de productiade medicamente.
Aproximativ jumatate din cele 150 de recrutari planificate de Wiprovor fi facute pana la sfarsitul acestui an. Centrul de BPO dinBucuresti este cea mai mare zona europeana a indienilor in ceea cepriveste numarul de angajati si deserveste sase clientiinternationali.
Presedinte si CEO al Wipro este Azim Premji, declarat de catrerevista Forbes cel mai bogat om al Indiei timp de 6 ani (intre 1999si 2005), cu o avere estimata in prezent la 14,8 mld. dolari. "Unadintre principalele ratiuni pentru care am ales Romania a fostdisponibilitatea lingvistica extraordinara. Am gasit aici oamenicare vorbesc multe limbi straine, abilitati care sunt completate deun puternic background in IT", a mai completat Vaidya.
Reprezentantii Wipro anuntasera anterior ca iau in consideraredeschiderea unei unitati in provincie. "Planurile noastre raman inpicioare", a spus Vaidya, fara a da detalii suplimentare. Altijucatori din industria serviciilor au ales deja variantadeschiderii unui centru in afara Bucurestiului, pe fondulaccentuarii deficitului de oameni si al cresterilor salariale.Genpact a mers la Cluj-Napoca, TechTeam a deschis birouri in Sibiusi Galati, in timp ce americanii de CGS au ales Brasovul. Industriade BPO este printre putinele care mai fac angajari intr-o perioadain care cele mai multe companii au pus pe hold proiectele derecrutare.
"In primele doua luni in care s-a facut simtita criza era ooarecare stare de incertitudine in organizatiii, iar clientii erauusor ezitanti. Ulterior, companiile s-au uitat la costuri si aurealizat ca pot sa isi conserve cash-ul apeland la outsourcing",explica seful Wipro.
Indienii au demarat operatiunile pe piata locala in 2007. Salariilela nivel de entry-level in industria de BPO sunt de aproximativ 250- 300 de euro, potrivit informatiilor din piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO