ZF 24

Wizz Air a lansat o nouă rută din Cluj spre Nuremberg, Germania

Wizz Air a lansat o nouă rută din Cluj spre Nuremberg,...

Autor: Laurentiu Cotu

01.10.2014, 13:59 5852

Compania aeriană low-cost Wizz Air, care a transportat 3,2 milioane pasageri din şi înspre România anul trecut, continuă extinderea prin introducerea unei noi curse de pe aeroportul din Cluj-Napoca, spre  Nuremberg, Germania. Zborurile pe această rută vor fi disponibile cu o frecvenţă de 2 zboruri pe săptămână, în zilele de miercuri şi duminică.

’’Noua destinaţie adăugată reţelei de rute a aeroportului din Cluj reprezintă prima legătură aeriană directă dintre aeroportul Nuremberg şi un oraş din Europa de Est. În prezent de pe aeroportul internaţional Avram Iancu din Cluj sunt operate 19 rute regulate spre 10 ţări de destinaţie’’, au declarat reprezentanţii aeroportului din Cluj.

În România, Wizz Air operează zboruri de pe aeroporturile din Bucureşti, Cluj-Napoca,  Târgu-Mureş, Timişoara, Arad, Iaşi, Craiova şi Sibiu. Wizz Air este compania aeriană care a avut cea mai accelerată dezvoltare pe piaţa locală, devenind liderul pieţei după numărul de pasageri. Wizz Air va opera de anul viitor 97 de rute din România spre 15 ţări. 

Traficul aerian pe aeroportul internaţional Avram Iancu din Cluj, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, a crescut cu 16% în luna august faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la nivelul de 129.000 de pasageri, iar numărul de aterizări şi decolări a crescut cu aproximativ 9%, comparativ cu luna august 2013. În primul semestru pe aeroportul din Cluj s-a înregistrat un trafic aerian de 517.000 de pasageri şi 5.846 mişcări de aeronave, fiind al doilea aeroport al României din punct de vedere al traficului de pasageri, după aeroportul internaţional Henri Coandă din Bucureşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO