Companii

Wizz Air introduce o nouă cursă de pe aeroportul din Cluj-Napoca spre Bratislava

Wizz Air introduce o nouă cursă de pe aeroportul din...

Autor: Laurentiu Cotu

08.03.2017, 18:51 187

Wizz Air, liderul pieţei aeriene locale, a anunţat lansarea unei noi curse de pe aeroportul din Cluj-Napoca spre Bratislava, Slovacia, zborurile urmând să fie operate săptămânal, începând cu data de 10 martie, în zilele de luni şi vineri, potrivit site-ului companiei. Bratislava este situată în sud-vestul Slovaciei, fiind aproape de frontierele cu Austria şi Ungaria.

Aeroportul din Cluj a înregistrat anul trecut un record de trafic aerian, de aproape 1,9 milioane de pasageri, în creştere cu 25% faţă de 2015. Pentru anul în curs, estimările indică o cifră de 2,7-3 milioane de călători, ce vor fi transportaţi de pe aeroportul din Cluj.

Wizz Air a transportat peste 5,5 milioane de pasageri pe rutele sale din România anul trecut, în creştere cu 23% faţă de anul anterior. Altfel spus, compania a câştigat 34% din piaţa aeriană locală, estimată de ZF la 16 milioane de pa­sa­geri anul trecut, pe toate aero­por­turile din ţară.

Wizz Air a deschis în 2016 două noi baze, la Iaşi şi Sibiu, şi a adăugat două noi aeroporturi, Satu Mare şi Suceava, reţelei din România, care este acum compusă din zece aeroporturi. Pentru anul acesta Wizz Air a anunţat deja adăugarea de noi aeronave bazelor din Cluj-Napoca şi Craiova, precum şi iniţierea a 15 rute noi din România, către 9 ţări. Anul acesta Wizz Air va avea 22 de aeronave la bazele din România, inclusiv 5 aparate de zbor Airbus A321 cu 230 de locuri, şi va ajunge la 750 de angajaţi. Pe piaţa locală, Wizz Air concurează cu Blue Air, Ryanair dar şi cu compania de stat Tarom.

laurenţiu.cotu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO