Companii

Yazaki a ajuns la 7.000 de angajaţi în fabricile din Urlaţi şi Brăila

Yazaki a ajuns la 7.000 de angajaţi în fabricile din...

Autor: Dana Ciriperu

29.05.2017, 00:06 1747

Compania se află între cei mai mari 50 de exportatori din economia locală în 2016.

Producătorul de componente auto Yazaki România, care are o fabrică în Urlaţi, judeţul Prahova, şi un alt punct de lucru în Brăila, şi-a majorat vânzările cu 26% anul trecut, la un miliard de lei, dar a rămas pe pierderi, arată datele de la mfinante.ro.

Compania a raportat un rezultat negativ de 6,6 milioane de lei, apropiat de pierderea din 2015, aceştia fiind singurii doi ani din ultimii şase când producătorul se află pe minus. Investiţia într-o nouă fabrică la Brăila, care este înregistrată ca punct de lucru al companiei din judeţul Prahova, a măcinat profitul producătorului de cablaje, dar a dus şi la creşterea numărului de salariaţi.

Yazaki România avut în 2016 un număr mediu de aproape 7.000 de angajaţi, cu 2.000 mai mult faţă de anul anterior.  Producătorul a primit la finalul lunii decembrie a anului trecut aprobarea pentru un ajutor de stat de 15 milioane de lei în vederea extinderii producţiei fabricii de la Brăila, cea mai nouă unitate deschisă de japonezi în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO