Companii

Zara a investit 2,5 mil. euro într-un magazin pe trei niveluri din Sibiu

Zara a investit 2,5 mil. euro într-un magazin pe trei niveluri din Sibiu

Autor: Cristina Roşca

08.03.2012, 00:00 2414

Grupul spaniol Inditex a investit circa 2,5 milioane de euro în deschiderea unui magazin Zara într-o clădire istorică din centrul oraşului Sibiu. Cea de-a 18-a unitate Zara de pe piaţa locală, deschisă ieri, are o suprafaţă de 1.600 de metri pătraţi şi este amplasată pe trei niveluri.

Grupul spaniol, prezent pe piaţa locală cu şapte dintre cele opt branduri ale sale - Zara, Zara Home, Bershka, Pull&Bear, Stradivarius, Massimo Dutti şi Oysho - a mizat până acum pe deschiderea de magazine în centre comerciale. Unitatea din Sibiu este a doua din totalul de 77 de magazine deschisă într-o zonă stradală, după Zara din Piteşti. Magazinul din Sibiu este amplasat într-o clădire istorică recondiţionată complet în schimbul sumei de 2,5 mil. euro, potrivit surselor din piaţă.

Spaţiul a fost închiriat de la o subsidiară a BCR şi tranzacţia realizată în toamna anului trecut a fost intermediată de firma de consultanţă imobiliară DTZ Echinox. Spaniolii au ales să deschidă primul lor magazin din oraşul fostă capitală culturală a Europei într-o zonă stradală deşi în Sibiu funcţionează unul dintre cele mai mari parcuri comerciale din afara Capitalei, Shopping City Sibiu. Inditex, cel mai mare jucător din fashionul local, cu afaceri de peste 100 mil. euro, a mai deschis în acest an patru magazine (Zara, Bershka, Stradivarius şi Pull and Bear) în centrul comercial Electroputere din Craiova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO