Companii

Zara deschide azi magazinul din Sibiu, în centrul fostei capitale culturale a Europei

Zara deschide azi magazinul din Sibiu, în centrul fostei capitale culturale a Europei

Autor: Cristi Moga

07.03.2012, 10:58 2953

Grupul spaniol Inditex deschide astăzi, 7 martie, magazinul Zara cu numărul 18 din România, într-o clădire de 1.500 de metri pătraţi închiriată în centrul oraşului Sibiu, fostă capitală culturală a Europei.

Deşi în Sibiu funcţionează unul dintre cele mai mari parcuri comerciale din afara Capitalei, Shopping City Sibiu, spaniolii au preferat un magazin stradal, în condiţiile în care centrul oraşului reprezintă o zonă cu un trafic pietonal intens, iar clădirile existente permit amenajarea unui magazin de mari dimensiuni.

Spaţiul a fost închiriat de la o subsidiară a BCR şi tranzacţia realizată în toamna anului trecut a fost intermediată de firma de consultanţă imobiliară DTZ Echinox.

Strategia Zara până în prezent a fost de extindere în centre comerciale, în condiţiile în care retailul stradal din România este slab dezvoltat în prezent. Excepţie face magazinul din Piteşti, deschis de asemenea într-o clădire din centrul oraşului, în timp ce unitatea din centrul comercial Unirea din Bucureşti are acces din bulevardul Corneliu Coposu, astfel că poate fi considerată o locaţie stradală.

Zara este în prezent cel mai mare retailer de îmbrăcăminte de pe piaţa locală, cu vânzări de 58 de milioane de euro în 2010. Inditex a mai deschis în acest patru magazine (Zara, Bershka, Stradivarius şi Pull and Bear) în centrul comercial Electroputere din Craiova, iar în total controlează în România o reţea de 77 de magazine sub şapte branduri cu care este prezent pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO