Companii

Zece textilişti cer ajutoare de stat de 20 de milioane de lei şi promit crearea a peste 800 de joburi

Zece textilişti cer ajutoare de stat de 20 de milioane...

Autor: Cristina Rosca

28.04.2015, 07:17 307

Un sfert din companiile care au depus cereri pentru obţinerea unui ajutor de stat în ultimele două luni din acest an vin din industria textilă şi de încălţăminte.

Zece companii care produc îmbrăcăminte, tex­tile sau încălţăminte au depus în perioada 2 fe­bruarie-3 aprilie 2015 cerere pentru obţinerea unui ajutor de stat, suma totală ridicându-se la 20,5 milioane de lei. Printre companiile care au cerut bani de la stat se numără producătorul brăilean Braiconf, unul dintre cele mai vechi şi cunoscute branduri de îmbră­căminte din România. Compania cere ajutor de stat de 1,1 milioane de lei pentru crearea a circa 48 de locuri de muncă.

În total, cei zece „textilieri“ care cer ajutor de stat promit crearea a 832 de locuri de muncă. În industria textilă ajutoarele de stat sunt de regulă folosite pentru investiţii în producţie, fie pentru fabrici noi, fie pentru alte echipamente şi linii de producţie.

Cel mai mare ajutor de stat cerut de un producător din industria textilă este al H&M Fashion Corp, o companie înfiinţată în februarie 2015, controlată în mod egal de doi antreprenori locali – Marius-Ionel Tudor şi Horia Pitulea. Acesta din urmă este cunoscut în piaţă şi ca bancherul cuprului, fiind totodată una dintre persoanele care au beneficiat de cele mai mari despăgubiri ANRP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO