Companii

ZF Antreprenorii României. Cele mai mari 20 de companii româneşti din Buzău şi Vrancea angajează peste 5.500 de oameni

ZF Antreprenorii României. Cele mai mari 20 de companii...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

21.10.2016, 00:00 1536

Cele mai mari zece companii româneşti din judeţul Buzău au avut împreună anul trecut afaceri de aproape 1,3 miliarde de lei, adică 9% din cifra de afaceri raportată de toate companiile din judeţ. Comparativ, top zece societăţi cu capital privat românesc din Vrancea au avut afaceri de circa 960 de milioane de lei, adică 16% din rulajul firmelor din judeţ.

Procesatorul de carne Aaylex Prod, con­trolat de antreprenorul Bog­dan Stanca, este cea mai mare companie cu acţionariat românesc din Buzău, un judeţ unde an­tre­pre­norii români aduc 67% din businessul de 14,3 miliarde de lei, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor de la Registrul Comer­ţului. Pro­du­cătorul brandului Coco Rico este urmat în top de Agrinvest, companie activă în culti­varea cerealelor, care anul trecut a avut afa­ceri de peste 160 de milioane de lei. Podiumul este completat de compania din domeniul ener­giei Getica 95 Com, cu un rulaj de 120 de milioane de lei. Compania este controlată de Viorel Tudose.

În total, cele mai mari zece companii cu acţionariat majoritar românesc din judeţul Buzău au avut anul trecut o cifră de afaceri de aproape 1,3 miliarde de lei, adică 9% din cifra de afaceri raportată de toate firmele înregis­trate în acest judeţ, care se ridică la 14,3 mi­liarde de lei (conform ultimelor date). Majo­ri­tatea firmelor din top zece activează în pro­ducţie, într-un judeţ în care au fabrici şi mul­ti­naţionale precum Bunge (uleiuri vegetale) sau Agrana (zahăr).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO