Companii

ZF Antreprenorii României. Primii zece antreprenori din Bacău au 13.000 de angajaţi

ZF Antreprenorii României. Primii zece antreprenori din...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

10.05.2016, 00:07 1026

Cele mai mari zece afaceri an­tre­pre­no­riale din judeţul Bacău, unde ac­ti­vea­ză circa 14.000 de com­panii, con­tri­buie cu 35% la cifra totală generată de toate firmele din judeţ şi angajează peste 13.000 de oameni, arată o analiză ZF.

În plus, per total antreprenorii ro­mâni aduc 92% din cifra de afaceri totală de 16 mld. lei raportată la nivelul ju­deţului, acesta fiind cea mai ridicată pon­dere pe care o au oamenii de afaceri locali în businessul de la nivelul unui judeţ. Comparativ, în Iaşi antre­pre­norii au 74%, iar în Galaţi 67%, con­form datelor de la Registrul Comerţului.

Judeţul Bacău se află pe locul 16 între regiunile din România ca cifră de afaceri realizată de companii. De altfel, Bacăul face parte dintr-un trio moldovenesc, alături de Galaţi şi Iaşi, ultimele două plasându-se în cla­sament pe locurile 14 şi 15.

La Iaşi, Ziarul Financiar împreună cu Banca Transilvania vor organiza pe 12 mai conferinţa „Capitalul privat românesc - o şansă pentru dezvoltarea economică a României“, unde antre­prenori, manageri, bancheri şi re­prezentanţi ai autorităţilor statului vor discuta despre viitorul an­tre­pre­noriatului românesc în Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Vaslui şi Bacău.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO