Companii

ZF Antreprenorii României. Şefi de companii cu afaceri de peste o jumătate de miliard de euro vin la Sibiu să arate că şansa economiei este creşterea capitalul privat românesc

ZF Antreprenorii României. Şefi de companii cu afaceri...

Autor: Corina Mirea

13.04.2016, 00:07 821

Fie că este vorba despre industria auto, cea farmaceutică, despre panificaţie, industria cărnii sau cea a construcţiilor, sibienii au reuşit să pună pe harta României unele dintre cele mai mari businessuri autohtone.

Nume precum Polisano, Scandia Food, Romcab, Compa sau Salad Box, create sau deţinute de antreprenori locali, au făcut performanţă într-un mediu de business local în care „tonul“ este dat de marile corporaţii. Aceşti antreprenori au reuşit de-a lungul timpului să creeze afaceri care se luptă de multe ori de la egal la egal cu multinaţionalele sau care chiar au ajuns lideri în domeniile în care activează.

Ziarul Financiar împreună cu Banca Transilvania au lansat proiectul „Capitalul privat românesc - o şansă pentru dez­voltarea economică a României“, care ajunge şi la Sibiu, pe 14 aprilie, aceasta fiind cea de-a treia oprire a „caravanei antre­prenorilor“ din acest an, după Piteşti şi Braşov.

Cele mai mari zece afaceri antre­prenoriale din judeţul Sibiu unde trăiesc aproximativ 400.000 de oameni, au împre­ună rulaje de circa 2 miliarde de lei (aproximativ 460 milioane de euro în 2014), venituri adunate cu ajutorul a 6.500 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO