Companii

ZF Business Construct. Proiectele care schimbă Bucureştiul

ZF Business Construct. Proiectele care schimbă Bucureştiul

Autor: Roxana Petrescu

16.09.2016, 00:04 907

Revista Business Construct a început un serial prin care încearcă să scoată în evidenţă acele proiecte imobiliare care devin repere ale Capitalei. Citiţi mai multe în Business Construct şi pe www.zf.ro/businessconstruct.

O clădire istorică situată lângă hotelul InterContinental şi Teatrul Naţional din Capitală a fost readusă la viaţă printr-o investiţie de 10 mil. euro. „Clădirea din strada Ion Câmpineanu nr. 2 a fost terminată în anul 1925, iar într-o perioadă ulterioară au fost finalizate şi etajele 5 şi 6 (etajele retrase), aşa cum erau la începerea proiectului. Proprietarul clădirii a fost locotenentul colonel Gheorghe Vizanti, personaj cu o solidă carieră militară, dar care nu s-a făcut remarcat în niciun fel în viaţa publică a epocii“, spune arhitecta Georgeta Gabrea, şeful de proiect din partea Capitel Avangarde, proiectantul general al clădirii. În 2002, clădirea intră în proprietatea FF Group România, companie care face parte din FF Group Grecia, unul dintre cei mai importanţi distribuitori de articole de sport şi fashion, în portofoliul căruia se află branduri precum Nike, Converse, UGG sau Calvin Klein Jeans.

„Proiectul nostru, aşa cum este realizat astăzi, a început la sfârşitul anului 2013.“

Clădirea are o suprafaţă  construită desfăşurată de circa 5.000 mp şi o suprafaţă  construită  la sol de 550 mp, intenţia beneficiarului fiind aceea de a obţine un spaţiu multifuncţional.  Dincolo de Capitel Avangarde, proiectantul general, în realizarea imobilului de pe Câmpineanu 2, au mai fost implicaţi Popp&Asociaţii pentru structură, Addict Invest pe partea de instalaţii generale, amenajările interioare pentru spaţiul comercial poartă semnătura biroului Design Team Atena, în timp ce amenajarea holului de acces la birouri a fost realizată tot de Capitel Avangarde. Antreprenorul general a fost firma de construcţii Conarg AG. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO