Companii

ZF Health & Pharma Summit 2016. Dorin Bica, neurochirurg: Trăim într-o economie de piaţă. Când n-o să ne mai plece medicii din ţară, salariile vor fi ajuns decente

Dorin Bica, neurochirurg la Spitalul Colentina: Am încredere în sistemul românesc, de aceea m-am întors

Dorin Bica, neurochirurg la Spitalul Colentina: Am încredere în sistemul românesc, de aceea m-am întors

Autor: Georgiana Mihalache

29.09.2016, 00:05 717
Criticile la adresa sistemului medical din România pornesc de la accesul limitat al pacienţilor la medicamente, echipamentele învechite folosite în spitale, fenomenul exodului medicilor în străinătate, dar şi ritmul lent de implementare a deciziilor, după cum susţine medicul neurochirurg Dorin Bica, de la Spitalul Colentina, prezent la conferinţa ZF Health & Pharma 2016.
 
„În Franţa bugetul sănătăţii este de 160 de miliarde de euro pe an, în Statele Unite este de 1 trilion de dolari pe an. Noi avem 6 miliarde de euro. Cum să ne aşteptăm să avem un sistem performant dacă banii sunt puţini?“, a spus Dorin Bica.
 
Medicul a precizat că bugetul unei singure secţii de neurochirurgie dintr-un spital din Franţa se ridică la valoarea totală a tuturor spitalelor din România, arătând că finanţarea este importantă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO