ZF Index imobiliar. Apartamentele vechi s-au scumpit cu 2,3% într-un an

2 feb 2016 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Preţul mediu al unui apartament vechi din Bucureşti a crescut cu 1.800 de euro în ultimul an şi stă să spargă pragul de 78.000 de euro la finalul lunii ianuarie din 2016, arată indexul imobiliar al ZF, realizat în colaborare cu firma de consultanţă imobiliară Coldwell Banker, pe baza ofertelor din Anunţul Telefonic.

Peste jumătate din creştere, respectiv 1.000 de euro în plus la preţul de vânzare, a venit însă numai în ultima lună. Astfel, la finalul lunii ianuarie preţul mediu al unui apartament vechi cu trei camere din Bucureşti a ajuns la 77.950 de euro, în creştere cu 1,36% faţă de decembrie 2015 şi cu 2,36% mai mare faţă de luna ianuarie a anului trecut.

„Odată cu stabilizarea preţurilor şi îmbunătăţirea ofertelor de finanţare, a crescut şi cererea pe segmentul middle market, adică pentru apartamentele cu un număr mai ridicat de camere (trei sau chiar patru camere) şi pentru apartamente amplasate în zone mai bune ale cartierelor sau în zone semicentrale“, spune Cătălin Şerbă­nescu, vicepreşedintele old market în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Cele mai scumpe apartamente vechi se găsesc în zonele Aviaţiei, Unirii şi Victoriei, unde preţurile depăşesc 110.000 de euro, iar cele mai ieftine sunt în

1 Decembrie, Berceni, Colentina, Crângaşi, Dristor, Drumul Taberei, Militari, Olteniţei şi Titan, unde valoarea unui apartament este sub 70.000 de euro.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.02.2016

 
Cuvinte cheie:
ZF Index imobiliar
, apartamente
, scumpire
, pret
, imobiliare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide