Companii

ZF index imobiliar. Preţurile apartamentelor au punctat în iulie cea mai mare creştere din ultimii trei ani

Autor: Bogdan Alecu

13.08.2017, 16:06 1533

Apartamentele vechi cu trei camere din Bucureşti au continuat să se scumpească în iulie, faţă de luna ante­rioa­ră dar şi faţă de perioada similară a anului trecut, punctând un avans de 5,5% sau 4.350 de euro, cea mai mare creştere anuală din ultimii trei ani.

Aceasta este cea mai mare creştere de la revenirea pieţei imobiliare, potrivit indexului imobiliar al ZF, realizat în colaborare cu firma de consultanţă imobiliară Coldwell Banker pe baza ofertelor din Anunţul Telefonic. Faţă de luna trecută, preţurile au urcat în medie cu 1.300 de euro sau 1,58%.

„Creşterea puternică este dată şi de faptul că în această lună avem o creştere pe zona Unirii. În plus, s-a întâmplat ce se prefigura de câteva luni - zona Vitan Mall devine cea de-a patra din Bucureşti după Aviaţiei, Unirii şi Victoriei cu preţuri de peste 100.000 de euro“, explică experţii de la Coldwell Banker.

Luna iulie marchează totodată două premiere pe piaţa rezidenţială din Bucureşti, iar ambele vizează zona de centru-sud a Capitalei. Pentru prima dată în ultimii doi ani şi jumătate preţurile apartamentelor din zona Unirii au crescut. Dacă din aprilie 2015 şi până în iunie aparta­men­tele vechi cu trei camere din zona Unirii s-au men­ţi­nut la 127.000 de euro, din iulie preţul acestora a urcat la 133.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO