Companii

ZF Live. Alan O’Herlihy, Everseen - Computer Vision: Cu ajutorul creierelor unor softişti din Timişoara, un irlandez vrea să ajungă la o companie de un miliard de dolari

Autor: Bianca Dorobanţu, Ioana Nita

07.10.2016, 00:05 2299

„Creierele sunt aici, în Timişoara. Vrem să ajungem de la 30 de angajaţi la 100 în următoarele 18 luni.“

Un irlandez vrea să ajun­gă cu ajutorul echi­pei de cerceta­re-dez­vol­tare din Timi­şoara la un business de soluţii IT pentru retail care să valoreze în câţiva ani un miliard de dolari.

„Putem ajunge la o valoare de un miliard de dolari, de la 24 de milioane de dolari, cât valorăm acum. «Creiere­le» sunt aici, în Timişoara. Sunt mulţi experţi care au studiat la universităţi de acolo şi vedem multe talente. (...) Am ales Timişoara pentru că direc­torul nostru de tehnologie, Bogdan Ciubotariu, pe care l-am întâlnit la Universitatea din Dublin, unde îşi finaliza doctoratul, ne-a po­vestit despre facultatea şi profesorii de la Universitatea Politehnică din Timişoa­ra, unde a studiat, el fiind născut în Arad. Astfel am luat decizia de a veni aici, unde sunt talentele“, a spus la ZF Live Alan O’Herlihy, principalul acţionar al companiei Everseen - Computer Vision.

Everseen este specializată în dez­voltarea de sisteme IT dedicate indus­triei de retail care folosesc analiza video şi inteligenţa artificială pentru a detecta eventualele „omisiuni“ din procesul de scanare a produselor la casele de mar­cat, care pot genera pierderi mari retailerilor. Înfiinţată în urmă cu opt ani în Irlanda, compania a ales în 2010 să-şi formeze echipa de cercetare şi dez­voltare software pe plan local - la Timişoara.

În prezent, investi­ţia Everseen pe plan local a ajuns la 2 milioane de euro, având 30 de angajaţi. Actualii angajaţi deţin 3% din companie.

În următorul an el vrea să ajungă la 100 de angajaţi.

Irlandezul spune că soluţia dezvol­tată la Timişoara este folosită în acest moment de 5 din 10 cei mai mari retaileri din lume.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO