Companii

ZF Live. Andreea Păun, consultant imobiliar: Noul pol de birouri şi rezidenţial va fi în zona Casa Presei - Romexpo pe unde va trece metroul

Andreea Păun, consultant imobiliar: În 2016 eu am intermediat 4.000 mp iar pentru 2017 am ca ţintă 10.000 mp. Mă bazez pe o mulţime de tranzacţii medii aflate acum în lucru.

Andreea Păun, consultant imobiliar: În 2016 eu am intermediat 4.000 mp iar pentru 2017 am ca ţintă 10.000 mp. Mă bazez pe o mulţime de tranzacţii medii aflate acum în lucru.

Autor: Corina Zamfir

16.01.2017, 00:06 5019
Noul pol de dezvoltare imobiliară pentru bi­rouri şi zona rezidenţială va fi Casa Presei - Rom­expo din Capitală pe unde va trece noua linie de metrou spre aeroport, spune Andreea Păun, consultant imobiliar.

„Când o piaţă se maturizează, se dez­vol­tă întâi zo­ne­le virgine, neocupate, unde gă­sim terenuri mari care au suprafeţe mari pe etaj. Această eta­­pă s-a petrecut deja la noi. Am văzut Barbu Văcărescu, Floreasca, Di­mi­trie Pom­peiu şi Pipera. După aceea, fo­ca­lizarea se mută din nou în centru şi sunt anii pe care îi trăim acum. Vedem Unirea, ve­dem zona cen­tru-vest, Orhideea, Grozăveşti. Urmă­toa­rea eta­pă de dezvoltare este, de obicei, către ae­ro­port“, a spus Andreea Păun la ZF Live.

Ea speră ca volumul tranzacţiilor în 2017, unul din­tre indicatorii pe care consul­tantul imo­biliar îi urmăreşte pentru a studia di­namica pieţei, să depăşească cifrele de anul trecut. „Cred că anul trecut s-au tran­zac­ţionat în Bucureşti undeva la 250.000 spre 300.000 de metri pătraţi şi sperăm ca anul acesta absorbţia să fie mai mare. Va fi greu să trecem peste această cifră pentru că am avut nişte jucători-cheie care au luat spaţii foarte mari şi care au afectat consi­derabil sto­cul, într-un sens pozitiv. Impactul acesta este greu de prevăzut pentru 2017. Mă bazez pe o mulţime de tranzacţii medii aflate acum în lucru.“ De asemenea, ea susţine că rata de neocupare, un al doilea indicator care arată cum s-au absorbit birourile livrate în anul respectiv, pentru clădirile foarte bune este sub 10%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO