ZF Live. Andreea Păun, consultant imobiliar: Noul pol de birouri şi rezidenţial va fi în zona Casa Presei - Romexpo pe unde va trece metroul

16 ian 2017 Autor: Corina Zamfir

Noul pol de dezvoltare imobiliară pentru bi­rouri şi zona rezidenţială va fi Casa Presei - Rom­expo din Capitală pe unde va trece noua linie de metrou spre aeroport, spune Andreea Păun, consultant imobiliar.

„Când o piaţă se maturizează, se dez­vol­tă întâi zo­ne­le virgine, neocupate, unde gă­sim terenuri mari care au suprafeţe mari pe etaj. Această eta­­pă s-a petrecut deja la noi. Am văzut Barbu Văcărescu, Floreasca, Di­mi­trie Pom­peiu şi Pipera. După aceea, fo­ca­lizarea se mută din nou în centru şi sunt anii pe care îi trăim acum. Vedem Unirea, ve­dem zona cen­tru-vest, Orhideea, Grozăveşti. Urmă­toa­rea eta­pă de dezvoltare este, de obicei, către ae­ro­port“, a spus Andreea Păun la ZF Live.

Ea speră ca volumul tranzacţiilor în 2017, unul din­tre indicatorii pe care consul­tantul imo­biliar îi urmăreşte pentru a studia di­namica pieţei, să depăşească cifrele de anul trecut. „Cred că anul trecut s-au tran­zac­ţionat în Bucureşti undeva la 250.000 spre 300.000 de metri pătraţi şi sperăm ca anul acesta absorbţia să fie mai mare. Va fi greu să trecem peste această cifră pentru că am avut nişte jucători-cheie care au luat spaţii foarte mari şi care au afectat consi­derabil sto­cul, într-un sens pozitiv. Impactul acesta este greu de prevăzut pentru 2017. Mă bazez pe o mulţime de tranzacţii medii aflate acum în lucru.“ De asemenea, ea susţine că rata de neocupare, un al doilea indicator care arată cum s-au absorbit birourile livrate în anul respectiv, pentru clădirile foarte bune este sub 10%.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.01.2017

 
Cuvinte cheie:
imobiliare
, consultant
, trecere
, casa
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide