ZF Live. Cornelia Bumbăcea, PwC: „Sunt mulţi investitori care se uită la piaţa românească ca urmare a creşterii economice şi a consumului“

13 sep 2017 Autor: Alex Ciutacu

Creşterea economică a României a plasat România pe locul 2, după Polonia, în topul preferinţelor investitorilor interesaţi de afacerile din Europa Centrală şi de Est, a spus la ZF Live Cornelia Bumbăcea, liderul echipei de fuziuni şi achiziţii din cadrul firmei de audit şi consultanţă fiscală PwC România. „Dacă ne uităm la cele 68 de tranzacţii semnate anul acesta, observăm că au fost două mega-deal-uri de peste 100 de milioane de euro. Prima este pentru Enel, care a achiziţionat acţiuni de la statul român şi care ajunge la 400 de milioane de euro, iar a doua este Banca Românească cumpărată de OTP, care ajunge la 650 de milioane de euro. Dacă excludem aceste două tranzacţii, valoarea medie a unei tranzacţii din România în 2017 este undeva la 15 milioane de euro.”

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.09.2017

 
Cuvinte cheie:
investitori
, pwc
, crestere economica
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide