ZF Live. Elena Pap, CEO Up România: Românii primesc tichete de masă cu o valoare de patru ori mai mică decât a celor primite de spanioli

18 oct 2016 Autor: Bianca Dorobanţu

Valoarea nominală a unui tichet de masă în România este de 9,57 de lei/zi, adică 15% din salariul minim pe economie, pe când  în Spania procentul este de 23%, iar valoarea nominală a unui tichet este de 9 euro pe zi.

Aproape două milioane de angajaţi, adică jumătate din numărul total de salariaţi din România, primesc beneficii extrasalariale sub forma tichetelor de masă, iar compania Up România emite tichete pentru 700.000 de utilizatori.

Valoarea nominală a unui tichet de masă în România este de 9,57 de lei/zi, cu un procent valoric de 15% din sa­la­riul minim pe economie, pe când  în Spa­nia procentul este de 23%, iar va­loarea nominală a unui tichet este de 9 euro (40,5 lei - n. red.), a spus Elena Pap, CEO al Up România, în cadrul ZF Live.

Cheque Dejeuner, unul dintre jucătorii de pe piaţa tichetelor valorice prezent în 17 ţări, a trecut în urmă cu un an printr-un proces de rebranding şi a de­venit grupul Up. „Când a fost imple-men­tat sistemul acordării tichetelor, în urmă cu 20 de ani, în România pro­centul se ridica la 50% din salariul mi­nim pe economie.  (...) Văzând trendul ascendent al economiei din ultimii ani, putem spune că există un trend ascendent şi pentru piaţa tichetelor de masă.“

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.10.2016

 
Cuvinte cheie:
primire
, romania
, tichete de masa
, grecia
, valoare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide