Companii

ZF Live. Florin Jianu, fost ministru pentru IMM: Tinerii cu idei trebuie ţinuţi în ţară, ei acum pleacă din cauza birocraţiei, a corupţiei

 ZF Live. Florin Jianu, fost ministru pentru IMM: Tinerii...

Autor: Roxana Rosu

14.02.2017, 00:07 215

Romania trebuie să devină o ţară antreprenorială, iar tinerii cu idei trebuie ţinuţi în ţară, doar că ei acum pleacă din cauza birocraţiei, a corupţiei şi a imposibilităţii de a-şi pune în aplicare ideile, a spus la ZF Live Florin Jianu, fost ministru pentru IMM  şi Antreprenoriat.

Jianu şi-a dat demisia din guvernul Grindeanu pe 2 februarie, după aprobarea Ordonanţei 13.

În perioada în care s-a aflat la conducerea ministe­rului, Florin Jianu a lansat o serie de programe pentru susţinerea IMM-urilor şi a startup-urilor.

Printre cele mai vizibile este Start-up Nation-Romania, care ar trebui să devină ope­raţional de la 1 mai, antre­prenorii avand posibilitatea de a aplica pentru un grant de maximum 200.000 lei, respectiv 100% din investiţie.

În ceea ce priveşte decizia de a părăsi guvernul Grin­deanu, după aprobarea Ordonanţei 13, fostul ministru al IMM-urilor Florin Jianu a spus că a fost o chestiune de principii şi de etică, dar nu înseamnă că se retrage şi din activitatea economică sau din domeniul în care activează de peste 10 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO