ZF Live. Florin Jianu, fost ministru pentru IMM: Tinerii cu idei trebuie ţinuţi în ţară, ei acum pleacă din cauza birocraţiei, a corupţiei

14 feb 2017 Autor: Roxana Rosu

Romania trebuie să devină o ţară antreprenorială, iar tinerii cu idei trebuie ţinuţi în ţară, doar că ei acum pleacă din cauza birocraţiei, a corupţiei şi a imposibilităţii de a-şi pune în aplicare ideile, a spus la ZF Live Florin Jianu, fost ministru pentru IMM  şi Antreprenoriat.

Jianu şi-a dat demisia din guvernul Grindeanu pe 2 februarie, după aprobarea Ordonanţei 13.

În perioada în care s-a aflat la conducerea ministe­rului, Florin Jianu a lansat o serie de programe pentru susţinerea IMM-urilor şi a startup-urilor.

Printre cele mai vizibile este Start-up Nation-Romania, care ar trebui să devină ope­raţional de la 1 mai, antre­prenorii avand posibilitatea de a aplica pentru un grant de maximum 200.000 lei, respectiv 100% din investiţie.

În ceea ce priveşte decizia de a părăsi guvernul Grin­deanu, după aprobarea Ordonanţei 13, fostul ministru al IMM-urilor Florin Jianu a spus că a fost o chestiune de principii şi de etică, dar nu înseamnă că se retrage şi din activitatea economică sau din domeniul în care activează de peste 10 ani.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.02.2017

 
Cuvinte cheie:
ZF Live
, Florin Jianu
, ministru
, IMM
, birocratie
, tineri
, ordonanta
, guvern
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide