Companii

ZF Live. Mihai Constantin Ranin, Teatrul din Târgovişte: Un regizor câştigă între 1.500 şi 3.000 lei net doar de la stat. Dar pentru montarea unui spectacol un regizor cunoscut poate lua între 10.000 şi 25.000 de euro.

Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului Tony Bulandra din Târgovişte

Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului Tony Bulandra din Târgovişte

Autor: Mihaela Pascari

05.06.2017, 00:03 458

Salariul unui actor şi al unui regizor care lucrează la un teatru de stat porneşte de la 1.500 de lei net şi poate să ajungă şi la 3.000 de lei net, însă aceştia se pot implica şi în alte proiecte, a spus Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului Tony Bulandra din Târgovişte şi şeful Festivalului Internaţional al Artelor şi Spectacolului Babel, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Pe lângă spectacolele de la teatru actorii pot să se implice şi în alte proiecte. Actorii buni nu mor de foame pentru că sunt solicitaţi în diverse joburi. Un regizor de­butant câştigă la fel ca actorul, doar că sunt puţine locuri pentru ei”, a spus Mi­hai Con­stan­tin Ranin.

El a re­ve­nit în România du­pă ce a pe­trecut aproa­pe zece ani în Fran­ţa, unde a lu­crat ca regizor la Disney­land, dar şi ca jurnalist. „Între Ro­mânia şi Paris există o dife­renţă de 200 de teatre. Nu pot face o diferenţă cu Franţa pentru că acolo sunt foarte pu­ţine teatre de stat.“ Mai mult, el pre­ci­zează că în Franţa actorii lu­crează şi sunt plătiţi doar pe proiecte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO