Companii

ZF LIVE. Nawaf Salameh, Alexandrion: Începem să căutăm manageri în străinătate

Nawaf Salameh

Nawaf Salameh

Autor: Roxana Rosu

13.10.2015, 00:07 1587

România trece printr-o criză de angajaţi calificaţi, specialişti, ingineri sau manageri, iar soluţia companiilor pentru a contracara lipsa forţei de mun­­că specializate este aceea de a că­u­­ta oameni în străinătate care să ocupe posturile vacante.

„Căutăm de un an 20 de mana­geri şi nu găsim. Nici măcar un direc­tor de vânzări de exemplu nu găsim. Pen­tru posturile acestea, oferim 1.000-2.000 euro salariu de bază. Nu mai avem oameni calificaţi în Ro­mânia“, a spus în cadrul emi­siu­nii de business ZF Live Nawaf Salameh, proprietarul Alexandrion Grup Ro­mâ­nia, care ia în calcul des­chiderea unei fabrici în străinătate unde inten­ţio­nează să transfere o parte din an­ga­jaţii de pe plan local. Însă, pen­tru a putea face asta are nevoie să găsească înlocuitori.

Nawaf Salameh nu este singurul manager care subliniază lipsa forţei de muncă calificate. Şi Ilias Pliatsikas, managerul care conduce producă­torul de lactate Olympus, dar şi Re­mus Crăciun, directorul general al produ­cătorului de ambalaje Eco­pack, subliniau faptul că Româ­nia are nevoie de oameni calificaţi, în spe­cial în producţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO