Companii

ZF Pharma Summit ’14: Ce fabrici mai produc medicamente în România

ZF Pharma Summit ’14: Ce fabrici mai produc medicamente...

Autor: Ioana David

24.09.2014, 00:04 590

Dragoş Damian, CEO al Terapia Ranbaxy, cel mai mare producător local de medicamente, vine la ZF Pharma Summit ’14, eveniment ce va avea loc pe 29 şi 30 septembrie.

Damian conduce o companie cu o cifră de afaceri de 113 milioane de euro şi peste 800 de angajaţi, care anul acesta a ajuns, indirect, în portofoliul indie­nilor de la Sun Pharmaceutical.

Terapia conduce clasamentul fa­bricilor locale de medicamente, un sector mai puţin dezvoltat comparativ cu importurile sau cu distribuţia ori retailul. În timp ce liderul producţiei româneşti abia a trecut pragul de 100 de milioane de euro, în Ungaria, Gedeon Richter (care are producţie inclusiv în România) a realizat afaceri de 1,2 mi­liarde de euro.

Investiţiile pe care producătorii le reali­zează, lansările acestora de pro­duse noi, medicamente pe care le au în cercetare-dezvoltare, exporturile, acce­sul la finanţare, forţa de muncă de care au nevoie sunt câteva dintre temele de discuţie de la ZF Pharma Summit.

Pe parcursul a două zile, 29 şi 30 septembrie, autorităţile se vor întâlni cu medicii, farmaciştii, reprezentanţii companiilor farmaceutice şi ai spita­lelor în cadrul unor discuţii despre cele mai fierbinţi subiecte ale mo­mentului.

În prima zi discuţiile vor fi centrate în jurul pieţei de medicamente, o industrie de peste 2,6 miliarde de euro, iar în ziua a doua invitaţii se vor aşeza la masă pentru a analiza piaţa de servicii medicale private. 

ZF Pharma Summit ’14 va avea loc pe 29 şi 30 septembrie.

 

Pentru mai multe informaţii vizitaţi pagina evenimentului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO