Companii

ZF Power Summit 2016. Câţi bani va scoate statul din listarea celei mai valoroase companii din portofoliu

Remus Borza

Remus Borza

Autor: Roxana Petrescu

05.02.2016, 00:05 1604

După o insolvenţă neanunţată, posibila listare a Hidroelectrica, cel mai valoros activ al statului român, cu siguranţă va fi clipa de graţie a Bursei de Valori Bucu­reşti în 2016. Remus Borza, avo­catul care a instrumentat cel mai urmărit dosar de insolvenţă din mediul de business local, spune că Hidroelectrica este o companie care valorează cel puţin 5 miliarde de euro, iar rezultatele de anul trecut plasează producătorul de energie în elita profitabilităţii companiilor din România.

„De data asta ne vom vinde scump“, dă asigurări avocatul. Înainte însă de orice calcul, Hidro­electrica trebuie sa iasă din in­solvenţă cel târziu până în 20 iunie.

De ce este oportună listarea Hidroelectrica chiar în 2016, la câteva luni de la anunţata ieşire din insolvenţă? Încep deja să se coaguleze interese în jurul companiei care în ultimii trei ani de zile a putut genera profituri de peste 3 miliarde de lei iar listarea este o măsură de protecţie? Care sunt ambiţiile regionale ale celui mai mare producător de energie din România şi care sunt obstacolele cu care se confruntă în îndeplinirea acestui rol?

Remus Borza, omul din spatele Euro Insol, administra­torul judiciar al Hidroelectrica, va participa în calitate de speaker la cea de-a cincea ediţie a ZF Power Summit şi va răspunde la toate întrebările de mai sus.  

În 2016, ZF Power Summit, eveniment derulat în ultimii cinci ani şi care a reuşit să se impună pe piaţa de profil prin calitatea speakerilor săi şi a temelor abordate, va avea loc în perioada 22-23 februarie, la Hotel Radisson Blu, sala Atlas, în Bucureşti. Ca de fiecare dată, elita unei industrii de 30 de miliarde de euro va fi acolo. Nu rataţi întâlnirea cu ea.

ZF Power Summit’16. Două zile. Totul despre energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO