Companii

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Augustin Oancea, proprietarul Tinmar Ind

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Augustin...

Autor: Roxana Petrescu

28.10.2015, 00:03 7617
Augustin Oancea, 42 de ani, este unul dintre cei mai discreţi oameni de afaceri locali, ale cărui apariţii publice pot fi numărate pe degete. Departe de lumina reflectoarelor însă, Oancea crede că va duce businessul Tinmar Ind, compania concentrată mai ales pe furnizarea energiei pe care o deţine, la 650 mil. euro anul acesta, de la 15 mil. euro în 2007.

Tinmar Ind este acum al doilea cel mai mare trader de energie din piaţa concurenţială, potrivit datelor din rapoartele ANRE pentru primele şase luni ale anului, prima poziţie fiind ocupată de Electrica Furnizare.

Tinmar Ind are numai 70 de angajaţi, care din spatele monitoarelor din clădirea Sky Tower din Bucureşti iau energie de la marii producători şi o transferă în halele industriale deţinute de unele dintre cele mai mari companii din România. Dacia, Lidl, Lukoil, Arctic sau Metro, toate au ca punct comun energia cumpărată de la Tinmar.

Oancea a făcut primii paşi în comerţul cu energie în 2007, an în care domeniul era dominat cu autoritate de Energy Holding, cea mai cunoscută creaţie a controversatului Bogdan Buzăianu, finul fostului ministru al industriilor Dan Ioan Popescu. De la o companie care avea sub 1% cotă de piaţă. Tinmar Ind a ajuns să controleze azi peste 11% din piaţa liberă a energiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO