Companii

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Bogdan Mihail, preşedintele Smithfield România

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Bogdan...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

27.10.2015, 00:04 930

Bogdan Mihail, 49 de ani, conduce din 2010 grupul de firme Smithfield România, care include companiile Smithfield Ferme, Smithfield Prod şi Agroalim Distribution.

În total, cele trei companii au avut anul trecut afaceri cumulate de peste 1,6 miliarde de lei (370 mil. euro) şi circa 2.000 de salariaţi.

Smithfield este cel mai mare jucător de pe piaţa de carne din România, dar şi unul dintre cei mai mari din lume.

Bogdan Mihail lucrează în cadrul Smithfield din anul 2007, când a devenit director general al Smithfield Ferme.

Anterior, a fost vicepreşedinte şi director executiv al producătorului de băuturi alcoolice Prodal’94, companie în care a lucrat aproximativ 14 ani.

Numirea în funcţia a preşedinte al Smithfield România l-a propulsat pe Bogdan Mihail în topul celor mai puternici executivi români din economie. În plus, este şi unul dintre puţinii români care au primit mandat pentru a conduce operaţiunile interne ale unui gigant mondial.

Bogdan Mihail este absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”.  Ulterior, a absolvit Executive MBA la Asebuss & Washington University din Seattle, după care a urmat cursurile Advanced Management Program la Harvard Business School (HBS) din SUA. În 2006 a absolvit cursurile Advanced Management Program, INSEAD din Franţa, iar în 2010 a absolvit cursurile Institute of Directors (IOD), UK.

SmithfieldFoods, compania-mamă a Smithfield România, a intrat în 2013 în portofoliul companiei chineze WH Group, cel mai mare producător de carne de porc din lume.

Pe piaţa din România, Smithfield concurează cu companii precum Unicarm sau Agricola Bacău.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO