Companii

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Marius Dragne, CEO al Xella România

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Marius...

Autor: Andreea Neferu

02.11.2015, 00:06 948

Marius Dragne (35 de ani) este de la începutul anului 2013 CEO al Xella Ro, subsidiara locală a producătorului german de blocuri de zidărie termoizolantă Xella. Anterior, el a lucrat în zona de marketing şi vânzări în cadrul Xella, dar şi în cadrul producătorului de plăci ceramice Lasselsberger. Dragne este absolvent al Facultăţii de Comerţ din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

Compania Xella Ro a înregistrat anul trecut afaceri de 48,2 mil. lei (aproape 11 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Xella are o fabrică de BCA în localitatea Păuleşti din judeţul Prahova, pe care a inaugurat-o în 2010 şi în care a investit circa 32 mil. euro. Creşterea cererii din prima parte a anului a generat o evoluţie pozitivă a vânzărilor din România ale grupului german Xella. Compania a livrat anul acesta produse pentru construcţia a peste 5.000 de apartamente din ţară, cu o valoare cumulată de piaţă de circa 200 de mil. euro, oraşele cu cele mai mari şantiere rezidenţiale fiind Braşov, Bucureşti, Timişoara şi Bacău, potrivit datelor oferite de Xella Ro. 

Compania estima recent că piaţa locală de zidărie, formată din BCA şi cărămizi, va înregistra anul acesta un avans de 7%.

Piaţa de BCA a înregistrat anul trecut un avans de 1%, până la 2,25 mil. metri cubi, respectiv o valoare de 72 milioane euro, potrivit companiei de cercetare InterBiz Research & Consulting. Alţi producători activi pe piaţa de BCA sunt Macon, Celco, Somaco şi Elpreco.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO