Companii

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Mihai Marcu, preşedinte al consiliului de administraţie al MedLife

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Mihai...

Autor: Corina Mirea

14.10.2015, 00:04 422

Mihai Marcu este acţionar al operatorului de servicii medicale private MedLife şi preşedintele consiliului de administraţie al companiei care anul trecut a avut o cifră de afaceri de 80 de milioane de euro. El este absolvent de matematică, iar de-a lungul carierei a pendulat între mai multe joburi din domenii cu prea puţine puncte în comun - brutărie, baruri, taximetrie sau marochinărie. 

Zece ani din viaţă i-a dedicat însă domeniului bancar (lucrând în instituţii precum CreditBank sau Robank - actuala OTP Bank), pe care, într-un final, l-a părăsit din poziţia de vicepreşedinte pentru a duce mai departe businessul început de mama sa în anul 1996 - MedLife.  În anul 2004, afacerea de familie s-a dezvoltat cu prima hiperclinică, iar până în prezent compania pe care el o conduce a ajuns să numere 16 hiperclinici, 18 laboratoare proprii de analize, zece unităţi spitaliceşti, trei maternităţi şi alte centre, dar şi farmacii. Astfel, MedLife este cel mai mare operator de servicii medicale private din România, după rezultatele financiare de anul trecut.

Operatorul este deţinut de familia Marcu (51%) şi în proporţii minoritare de fondul de investiţii Value4Capital (fostul SGAM - Société Générale Asset Management) - 36,25% - şi IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale - 12,75%. În primăvară, Value4Capital şi-a anunţat decizia de a renunţa la acţiunile pe care le deţine fie prin listare la bursă, fie prin vânzare directă. În acest moment, negocierile se poartă direct cu trei investitori interesaţi. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO