Companii

Ziarul Financiar organizează pe 24 iunie a XVIII-a ediţie a dezbaterilor HR Insider la Iaşi

Ziarul Financiar organizează pe 24 iunie a XVIII-a...

Autor: Adelina Mihai

15.06.2015, 00:03 152

Ziarul Financiar organizează pe 24 iunie la Iaşi cea de-a 18-a ediţie a HR Insider, o dezbatere lunară destinată domeniului resurselor umane, realizată până în prezent în Bucureşti, în Cluj şi în Timişoara de către ZF Corporate, serviciul profesional de ştiri de business al Ziarului Financiar.

„Cum se poate reduce şomajul din regiunea Moldovei şi care sunt planurile de viitor ale angajatorilor din zonă?“ - aceasta este tema dezbaterii HR Insider organizate pentru prima dată la Iaşi. Printre speakerii care au confirmat deja prezenţa la eveniment se află Veronika Vădean, HR manager al producătorului de componente auto Delphi, Ioan Nani, directorul general al produ­cătorului de medicamente Antibiotice, Ciprian Ouatu, consultant în cadrul firmei de training Ascendis, Theodor Irimescu, HR Executive în cadrul companiei de servicii SCC Services, şi Oana Lungu, Human Resources / site manager în cadrul companiei de consultanţă Atexis. Ce consecinţe a avut migraţia populaţiei în străi­nătate pentru piaţa muncii şi care sunt pozi­ţiile pentru care angajatorii din regiune găsesc cel mai greu candidaţi sunt doar câteva din temele discutate.

Cu un salariu mediu de circa 1.500 de lei net pe lună, care se apropie de media naţională, piaţa muncii din Iaşi arată mai bine în statistici prin comparaţie cu celelalte judeţe din regiune. Cu toate acestea, în rândul celor mai mari angajatori din judeţ se află direcţia regională de poştă, spitalele, universităţile sau chiar direcţia de asistenţă socială. Cel mai mare angajator privat din judeţ este Delphi, care avea la finalul anului trecut peste 1.700 de salariaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO