Constructii & Imobiliare

ACI Cluj, unul dintre constructorii stadionului Cluj Arena: Estimăm o creştere de până la 5%, nu se întrevăd lucrări mari de construcţii

ACI Cluj, unul dintre constructorii stadionului Cluj...

Autor: Laurentiu Cotu

31.07.2017, 00:06 522

Compania de construcţii ACI Cluj, controlată de mai mulţi antreprenori locali, printre care Ioan Aşchilean, Horia Ciorcilă sau Dorel Goia, mizează în acest acest an pe o creştere de până la 5% a cifrei de afaceri faţă de anul 2016, când constructorul clujean a avut afaceri totale de peste 150 mil. lei (33,4 mil. euro), arată datele de la Ministerul Finanţelor.

În 2016, constructorul clujean a înregistrat o creştere de 32% a afacerilor faţă de anul precedent, potrivit cal­cu­lelor ZF făcute pe baza da­telor de la Ministerul Finanţelor.

„Pentru anul în curs luăm în calcul o creştere de până la 5% a afacerilor faţă de anul 2016. În zona publică nu se întrevăd lucrări mari de construcţii, iar piaţa pare că s-a echilibrat“, a declarat pentru ZF Transilvania Dorin Aşchilean, director general al ACI Cluj.

Printre cele mai importante lucrări derulate în prezent de ACI se află stadioanele de fotbal din Craiova şi Târgu Jiu. Clujenii au câştigat în asociere cu compania de construcţii CON-A din Sibiu licitaţiile pentru construirea stadioanelor de fotbal din Craiova (investiţie de peste 50 mil. euro finanţată de Guvernul României prin Compania Naţională de Investiţii) şi Târgu-Jiu (investiţie de 20 mil. euro susţinută de Guvernul României).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO